SSL چیست؟ چرا SSL اهمیت دارد؟

لازم و ضروری است هر وب سایتی جهت تامین امنیت خود و کاربران گواهینامه SSL دریافت کند. گواهینامه SSL چیست و چرا اهمیت دارد؟

امروزه اینترنت بخش بزرگ و مهمی از زندگی ما شده و بسیاری از کارهایی که انجام می‌دهیم در فضای آنلاین است. به همین جهت حفظ امنیت اطلاعات یکی از مهم‌ترین مسائل در ارتباط با اینترنت است. یکی از ابزارهای مهم برای حفاظت از اطلاعات در بستر اینترنت استفاده از SSL است. در این مقاله با موضوع “SSL چیست و چرا SSL اهمیت دارد” در خدمت شما هستیم.

SSL چیست؟

SSL اساساً یک پروتکل امنیتی است که برای ایجاد رابطه امن بین کاربر و سرور وب‌سایت استفاده می‌شود. اطلاعاتی که بین این دو رد و بدل می‌شود توسط SSL رمزگذاری می‌شود تا از دسترسی غیرمجاز جلوگیری شود.

پروتکل SSL توسط شرکت نت‌اسکیپ معرفی شد و هدف آن ایجاد ارتباط رمزگذاری شده بین مرورگر وب و سرور بود. SSL 3.0 مشکلات امنیتی که نسخه‌های ۱ و ۲ داشتند را ندارد و امنیت بالاتری را تأمین می‌کند.

SSL با استفاده از فرایندی به نام “هندشیک” یا دست‌دهی، ارتباط رمزگذاری شده را برقرار می‌کند که شامل مراحل زیر است:

  • در مرحله اول مرورگر کاربر به سرور درخواست اتصال امن را ارسال می‌کند.
  • در مرحله دوم سرور گواهینامه SSL خود را به مرورگر کاربر می‌فرستد.
  • در مرحله سوم مرورگر کاربر گواهینامه را بررسی و در نهایت تأیید می‌کند. مرورگر و سرور کلیدهای رمزگذاری را تبادل می‌کنند و پس از تأیید و تبادل کلیدها، ارتباط امن برقرار می‌شود.
SSL چیست؟
SSL چیست؟

همچنین بخوانید : هویت بصری چیست و چرا اهمیت دارد؟


مزایای استفاده از SSL

امنیت اطلاعات: SSL اطلاعات ارسال شده بین کاربر و سرور را رمزگذاری می‌کند و این رمزگذاری باعث می‌شود تا شخص سومی به اطلاعات دسترسی نداشته باشد و این ارتباط امن باشد.

اعتماد کاربران: وقتی کاربر آدرس سایت را در آدرس بار مرورگر خود وارد می‌کند، پس از وارد شدن به سایت در صورت داشتن SSL علامت قفل سبزرنگی را مشاهده می‌کند که این نشان‌دهنده وجود SSL و ارتباط امن است. در این صورت کاربر به وب‌سایت بیشتر اعتماد کرده و فعالیت خود را با خیال راحت‌تری انجام می‌دهد، مخصوصاً پرداخت.

بهبود رتبه در موتورهای جستجو (سئو): موتورهای جستجو مانند گوگل به سایت‌هایی که SSL دارند رتبه بالاتری می‌دهد. همان‌طور که می‌دانیم موتورهای جستجو اهمیت فراوانی برای امنیت و رضایت کاربران قائل هستند.

انواع گواهینامه‌های SSL

گواهینامه دامنه دار (DV SSL): گواهینامه DV SSL ارزان‌ترین و سریع‌ترین نوع گواهینامه است که به تأیید مالکیت دامنه می‌پردازد. این نوع گواهینامه بیشتر مناسب وب‌سایت‌های شخصی و وبلاگ است.

گواهینامه سازمانی (OV SSL): گواهینامه OV SSL ضمن تأیید مالکیت دامنه، اطلاعات سازمان را نیز تأیید می‌کند و این گواهینامه مناسب سازمان‌ها و سایت‌های تجاری با اعتبار بیشتر است.

گواهینامه توسعه یافته (EV SSL): گواهینامه EV SSL بالاترین سطح تأیید و امنیت را دارد که برای دریافت آن لازم است اطلاعات کامل سازمان تأیید شود.

انواع گواهینامه‌های SSL
انواع گواهینامه‌های SSL

نحوه دریافت و نصب SSL

ابتدا لازم است نوع گواهینامه‌ای را که مناسب سایت شماست انتخاب کنید. همان‌طور که گفته شد برای سایت‌های شخصی DV SSL کافی است اما برای سایت‌های تجاری و سازمانی OV SSL یا EV SSL پیشنهاد می‌شود. به یکی از ارائه‌دهندگان معتبر SSL درخواست خود را ارائه می‌دهید. پس از دریافت گواهینامه باید آن را بر روی سرور خود نصب کنید که بسته به نوع سرور روش نصب آن متفاوت است.

SSL رایگان

برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده هاست، SSL رایگان نیز ارائه می‌دهند و برخی از آن‌ها حتی به‌صورت خودکار بر روی دامنه سایت شما فعال می‌شوند.

چرا برخی از شرکت‌های هاستینگ SSL رایگان می‌دهند؟

جذب مشتریان بیشتر: وقتی یک شرکت ارائه‌دهنده هاست، SSL رایگان نیز ارائه دهد، می‌تواند مشتریان زیادی را جذب خود کند و در نتیجه درآمد خوبی کسب کند.

افزایش امنیت وب‌سایت‌ها: وب‌سایت‌هایی که بر روی سرور این شرکت‌ها قرار دارند امنیت بالایی خواهند داشت و کمتر دچار مشکلات امنیتی می‌شوند.

مزایای SSL رایگان

بدون هزینه بودن: گواهینامه SSL بدون پرداخت هزینه اضافی برای شما فعال خواهد شد.

نصب آسان: نصب و فعال‌سازی SSL رایگان آسان بوده و بیشتر آن‌ها به‌صورت خودکار راه‌اندازی می‌شوند.

SSL رایگان
SSL رایگان

معایب SSL رایگان

اعتبار کمتر: معمولاً این نوع SSL‌ها از نوع DV SSL هستند و فقط مالکیت دامنه را تأیید می‌کنند.

مدت اعتبار کمتر: SSL رایگان معمولاً ۹۰ روزه است و باید پس از ۹۰ روز تمدید شود. البته برخی از سایت‌ها به‌صورت خودکار آن را تمدید می‌کنند.

برخی از ارورهای SSL

  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: مشکل در پروتکل SSL.
  • SSL Certificate Mismatch: عدم تطابق گواهینامه SSL با دامنه.
  • SSL Certificate Expired: انقضای گواهینامه SSL.

نکات استفاده از SSL

  • همیشه از گواهینامه SSL معتبر و به‌روز استفاده کنید.
  • نوع گواهینامه SSL خود را بر اساس نیاز وب‌سایت خود انتخاب کنید.
  • گواهینامه SSL خود را به‌موقع تمدید کنید تا از تاریخ انقضای آن عبور نکند.
  • در صورت مواجهه با مشکلات و ارورهای SSL سریعاً آن را رفع کنید.

جمع‌بندی

در مقاله سعی کردیم که تمامی نکات مربوط به گواهینامه SSL را به شما عزیزان توضیح دهیم. طبیعتاً داشتن SSL برای وب‌سایت ما ضروری است تا هم امنیت وب‌سایت را بالا ببریم و هم اعتماد کاربران را جلب کنیم. با وبیون همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *