CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا یا CMS یکی از ابزار های قدرتمند راه اندزای وب سایت و مدیریت محتوای آن است. در این مقاله بیشتر با این ابزار آشنا می شویم.

این روزها که داشتن وب سایت یکی از ضرورت های کسب و کار های مختلف شده، داشتن وب سایت هم روز به روز راحت تر می شود. در گذشته که داشتن وب سایت نیاز به کد نویسی داشت، هر کسی نمی توانست سایت داشته باشد. پس CMS یا سیستم مدیریت محتوا به ما کمک می کند تا ما هم به راحتی سایت داشته باشیم. در این مقاله با موضوع ” CMS چیست؟ ” در خدمت شما هستیم.

معرفی CMS یا سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار است که به کاربرد اجازه می دهد بدون داشتن علم برنامه نویسی، محتوا وب سایت خود را ایجاد، ویرایش، مدیریت و منتشر کند. سیستم مدیریت محتوا دارای یک رابط کاربری ساده و کاربر پسند است که باعث راحتی و آسانی کار و کاربر می شود.

با سیستم مدیریت محتوا وب سایت ها به دو بخش تقسیم می شوند:

  • بخش مدیریت وب سایت: در این بخش مدیر و تیم محتوایی، محتوای وب سایت را ایجاد یا ویرایش می کنند.
  • بخش نمایش سایت: این بخش، بخش اصلی سایت است که مخاطبان آن را مشاهده می کنند و مطالب وب سایت را مطالعه می کنند.

سیستم مدیریت محتوا چیست

مزایای CMS

استفاده از سیستم مدیریت محتوا مزایای بسیاری دارد که باعث محبوبیت آن شده است. در ادامه به آن ها می پردازیم.

  1. استفاده آسان: همانطور که بالاتر ذکر شد، استفاده از سیستم مدیریت محتوا یا CMS کمک می کند تا بدون داشتن نیاز به برنامه نویسی، سایت داشته باشیم و آن را مدیریت کنیم. به هر حاب یادگیری زبان برنامه نویسی برای همه ما آسان نیست.
  2. صرفه جویی در زمان و هزینه: طراحی وب سایت با استفاده از کد نویسی زمانبر بوده و در نتیجه هزینه زیادی خواهد داشت. حتی اگر شما طراح سایت هم نباشید و بخواهید سایت سفارش دهید تا شخص یا شرکت دیگری برای شما آن را طراحی کند، برای شما هزینه بر خواهد بود. طراحان وب سایت با CMS در زمان کمتر و با هزینه بسیار به صرفه تری سایت شما را آماده خواهند کرد.
  3. انعطاف پذیری: یکی از قابلیت های بسیار مهم و جذاب سیستم مدیریت محتوا، داشتن امکان نصب افزونه و قالب های مختلف است. شما می توانید با نصب افزونه و قالب زیبایی، کارایی و مخصوصا امکانات سایت خود را افزایش دهید و بهترین بهره بری را داشته باشید.
  4. همکاری تیمی: شما می توانید در سیستم مدیریت محتوا به راحای کاربران مختلف را با دسترسی و نقش های مختلف در سایت خود تعریف کنید. به عنوان مثال شما می توانید برای سایت خود نویسنده و یا کارمند در زمینه های مختلف استخدام کنید و برای او یک حساب مخصوص ایجاد کنید تا در حد کارایی خود دسترسی داشته و به بخش های مهم سایت که به آن شخص مربوط نیست، دسترسی نداشته باشد.
  5. بروزرسانی: یکی از قابلیت های مهم و ضروری CMS ها آپدیت یا بروزرسانی است. در حالی که روز به روز کد های مخرب، به اصطلاح ویروس ها و بد افزار های مختلف و قوی تری تولید می شوند و در سراسر اینترنت به اشتراک گذاشته می شوند، لازم است سطح امنیت وب سایت افزایش یافته و راه های نفوذ بسته شوند. با آپدیت یا بروزرسانی سیستم مدیریت محتوا، راه های نفوذ را بسته و سطح امنیت وب سایت خود را افزایش می دهیم. حتما به خاطر داشته باشید تا در صورت انتشار نسخه جدید هر قالب و افزونه، سریعا آن را بروزرسانی کنید.
  6. پشتیبانی: یکی از مزیت های CMSها، داشتن پشتیبانی و جامعه کاربران قوی است. در سطح اینترنت سایت های بسیاری وجود دارند که کاربران سیستم مدیریت محتوا در آن حضور دارند تا مشکلات خود را در میان بگذارند و با کمک یکدیگر به حل مشکلات بپردازند. به عنوان مثال سایت بسیار زیادی برای سیستم مدیریت وردپرس و جوملا حتی به زبان فارسی وجود دارند که می توانید آن ها را بررسی کنید.
  7. رابطه دوستانه با سئوی بهینه: شما با استفاده از افزونه های مربوط به سئو و بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو، می توانید میزان صحت محتوای خود را از لحاظ سئو مشاهده و در صورت وجود مشکل آن را به راحتی اصلاح کنید. این افزون ها مشکلات محتوا و مطالب شما را به زبان ساده اعلام کی کنند.

سیستم مدیریت محتوا چیست

انواع CMS و معرفی آن ها

در دنیای وسیع اینترنت سیستم های مدیریت محتوای مختلفی وجود دارند که می توانید یکی از آن ها را بسته با نظر و امکانت و محبوبیتی که دارند، انتخاب کنید. در ادامه با سه سیستم مدیریت محتوای محبوب و شاخص آشنا می شویم.

وردپرس

وردپرس محبوب ترین سیتم مدیریت محتواست که دارای قابلیت های بسیاری می باشد. به دلیل محبوبیت بسیار وردپرس، این سیستم مدیریت محتوا افزونه و قالب های بسیار زیادی دارد که شرکت ها و افراد مختلف آن ها را نوشته و ایجاد کرده اند.

در ابتدا از وردپرس به عنوان سیستم وبلاگ نویسی استفاده می شد که به مرور به یک سیستم قدرتمند و بزرگ تبدیل شد. یکی از جذاب ترین امکانات وردپرس، ساخت وب سایت فروشگاهی است که می تواند به کسب و کار شما و بسیاری از افراد کمک کند. این در حالیست که این سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان است. در اینترنت سایت های بسیاری با این افزونه راه اندزای شده اند که یکی از دلایل آن راحتی کار با این سیستم مدیریت محتواست. راستی اگر تصمیم به راه اندازی سایت وردپرسی گرفتید، می تواند روی ما حساب کنید : طراحی وب سایت

وردپرس
وردپرس

جوملا

جوملا یک CMS قدرتمند و انعطاف‌پذیر است که امکانات زیادی برای توسعه‌دهندگان حرفه‌ای ارائه می‌دهد. این سیستم قابلیت‌های پیشرفته‌تری نسبت به وردپرس دارد و برای سایت‌هایی که نیاز به سفارشی‌سازی‌های بیشتر و پیچیده‌تر دارند مناسب است. جوملا دارای افزونه‌ها و قالب‌های متعددی است که امکان گسترش وب‌سایت را فراهم می‌کنند.

جوملا
جوملا

دروپال

دروپال یکی دیگر از CMSهای محبوب و قدرتمند است که برای وب‌سایت‌های بزرگ و پیچیده مناسب است. دروپال به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت‌های سفارشی‌سازی پیشرفته، معمولاً توسط توسعه‌دهندگان حرفه‌ای و سازمان‌های بزرگ استفاده می‌شود. این سیستم دارای یک جامعه کاربری فعال و منابع آموزشی فراوان است که به کاربران در مدیریت و توسعه وب‌سایت‌ها کمک می‌کند.

دروپال
دروپال

نتیجه گیری

در این مقاله با سیستم مدیریت محتوا و سه نوع آن اشنا شدیم. حالا می توانید تحقیقات بیشتری درباره هر کدام انجام دهید تا سایت مناسب خود را ایجاد کنید. اگر نظری دارید، خوشحال میشیم که با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *